Slovensky,  Travel/Cestovanie

Sri Lanka: Mesto, jazero a kopce v Kandy

Srí Lanka, ostrovná krajina s bohatou históriou, bujnou vegetáciou a skvelým jedlom ma vždy lákala. Už dávnejšie som navštívila južnú časť ostrova, teraz som sa ocitla v strede krajiny a navštívila pár zaujímavých miest – Anuradhapura, Sigiriya, Dambulla, Kandy a Pinnawala.

Po príchode do Kandy som bola nadšená životom na uliciach a mestom samotným. Čulý ruch mesta ma uchvátil. O to viac, že niekoľko dní predtým som strávila v relatívne pokojnej oblasti v džungli. Ulice sú však plné áut, tuk-tukov, autobusov, kamiónov až po občasných cyklistov. Chodci sú až na spodnej priečke pyramídy, preto je dobré dávať si pozor. Uprostred toho všetkého som som si vychutnala prechádzku okolo jazera Kandy. Voda ma vždy spomalí a upokojí a inak to nebolo ani teraz. Kopcovité okolie tomu pridávalo na dramatičnosti.


English version: Sri Lanka: Lake, city and hills of Kandy


Z pamiatok zaujal Chrám posvätného zuba. Miesto priťahuje pútnikov a zvedavých návštevníkov raz do mesiaca na pohľad na Budhov zub. Dobre čítate. Ľudia prinášajú lekná a lotosové kvety ako obetu a čakajú v zástupe na 15 min ceremóniu, pri ktorej môžu nakuknúť dnu malým okienkom na relikviu, o ktorej veria, že je to Buddhov zub.

No a nakoniec, hotel na kopci. Strešná terasa hotela ponúkla panoramatický výhľad na Kandy a, ak si nastavíte budík, tak ráno aj parádny východ slnka.

Would you like to leave your feedback?