Photos,  Slovensky,  Travel/Cestovanie

Victoria: Hlavné mesto Seychel

Seychely sú súostrovím pozostávajúcim zo 115 ostrovov. Hlavným mestom Seychel je Victoria, ktorá slúži aj ako administratívne centrum najväčšieho ostrova, Mahé. Victoria je centrom všetkých hlavných administratívnych aktivít na Mahé, no celý hlavný ostrov je rozdelený do 24 obvodov. Každý obvod má vlastnú školu, kostol a zdravotné stredisko. Mnohé názvy obvodov sú po francúzsky, potvrdzujúc skorý francúzsky vplyv, ale hlavné mesto je pomenované po britskej kráľovnej Victórii. Ekonomika Seychel je vo veľkej miere závislá od turizmu, (150 tisíc turistov ročne) ale zahŕňa aj rybolov a malovýrobu. Mesto má jednu z najväčších tuniakových fabrík v Indickom oceáne. Okrem tuniaka vyvážajú Seychelly kokosové orechy, ktorých je tu na palmách požehnane, škoricu a vanilku.


English version: Victoria: Seychelles’ Capital


Počas návštevy Victorie ma zaujali budovy parlamentu a najvyšší súd, ako aj umelo vytvorený energetický ostrov s veternými turbínami a solárnym parkom.

Budova Parlamentu
Budova Najvyssieho sudu

Hodinová veža “Little Ben” je historickou pamiatkou v centre mesta, svojím dizajnom pripomínajúca Big Ben v Londýne.

Dom v kolonialnom style v hlavnom meste
Kostol v hlavnom meste

 

Eden Island je ďalší umelý ostrov, postavený približne pred 20 rokmi, ktorý predstavuje moderný rozvoj v meste. Eden Island slúži turizmu, bohatším cudzincom, ale aj miestnym obyvateľom. Poskytuje luxusné ubytovanie, obchodu a komerčné priestory, i pristav pre jachty.

Eden Island s cervenymi strechami, v pozadi Morsky park St Anne, Seychelles
Pristav na Eden Island, Seychelles

 

Would you like to leave your feedback?