Interesting/Zaujímavé,  Slovensky,  Text,  Travel/Cestovanie

SAE: Kus Slovenska v Emirátoch

Tento i predchádzajúci týždeň priniesli dve zaujímavé novinky. Tou prvou je, že Emiráty uznali Slovensko a iné “nové” členské štáty Európskej Únie za rovnocenné Nemecku, Francúzsku a Británii. Emirátska vláda odsúhlasila zrušenie vízovej povinnosti a tak už od 22 marca 2014 nebudú Slováci ani Česi potrebovať pred vycestovaním víza. Dostanú len pečiatku do pasu pri vstupe do Emirátov. Tomuto rozhodnutiu predchádzal krok Európskej Únie, ktorá tiež povolila bezvízový styk pre pobyt Emirátčanov v 26 členských krajinách Schengenu.

Druhú správu mi priniesol Orange Slovensko. Áno, táto firma ma dokáže občas potešiť. Pri mojom cestovaní po regióne mi vždy po prekročení hraníc príde od operátora sms, ktoré veľvyslanectvo a na akom čísle mám kontaktovať v prípade núdze. Toto sú informácie, ktoré by si mal každý vyhľadať a zapísať ešte pred vycestovaním, ale v dnešnom svete je dobré mať takéto číslo aktuálne a priamo pod nosom v telefóne a tak tieto sms vítam. A dnes som ju privítala dokonca s radosťou, aj keď som vôbec neprekročila hranice. Namiesto obvyklej správy, aby som kontaktovala naše veľvyslanectvo v Egyptskej Káhire, vzdialenej odtiaľto tisícky kilometrov, ma sms vyzvala, aby som v prípade núdze kontaktovala naše veľvyslanectvo v Abu Dhabi! Skvelé! Zviditeľnovanie Slovenska v Emirátoch pokračuje. 🙂

Verím, že Emirátska vláda čoskoro preradí Slovensko do rovnakej kategórie aj pre uznávanie vodičských preukazov. Nechce sa mi tu robiť autoškola.

Would you like to leave your feedback?