Slovensky,  Text,  Travel/Cestovanie

SAE: Nájdi Snoopyho

Aj my sme ho hľadali. Dokonca sme si to dali ako cieľ nášho víkendového výletu. A tak sme neohrozene vyrazili do pred víkendového sťahovania národov z mesta (v našom prípade z Abu Dhabi) na vidiek. Toto bolo v okolí Dubaja silne umocnené cyklistickými pretekmi a znížilo našu napredovaciu rýchlosť na niečo podobné slimačiemu tempu. Peťa Sagana sme si cestou nevšimli, keďže sme hľadali Snoopyho, ale verím, že sa mu v Dubaji páčilo a darilo. Po asi piatich hodinách cesty sme za tmy dorazili do rezortu, ubytovali sa vo vopred zajednanej prímorskej chatke, nie nepodobnej unimobunkám. Večera v reštaurácii ako vystrihnutej zo seriálu “To je vražda, napísala” ale príjemne prekvapila.

 

A ráno sme sa vydali hľadať Snoopyho. Aj sme ho našli. 🙂

 


Tu v Emirátoch je to veľmi populárna skala, ktorá sa podobá na známu postavičku oddychujúcu na streche búdy. Prímorské letovisko za svetla tiež prekvapilo. Všade bola umelo vysadená a bohate zavlažovaná zeleň, podľa očakávania. Nedávno som zistila, že aj dva metre vysoké košaté stromy sú nedávno dovezené z cudziny. Asi ma to nemalo prekvapiť, veď kde by tu vyrástli.

To potvrdilo okolie letoviska, ktoré vyzerá asi takto:

 

 

 

Hotel tiež vyzeral za svetla super, naša chatka bola trošku chudobnejšie vybavená. Nateraz stačilo, ale nabudúce prídeme lepšie vyzbrojení, v hojnejšom počte a bude sa barbekuovať o sto šesť.

Áno, ďalší výlet je na programe. Teraz bolo relatívne chladno na pohodlné šnorchlovanie, ale voda okolo skaly vraj ponúka pohľad na veľmi bohatý podmorský život, ktorý bezpochyby uživí aj neďaleké potápačské centrum a požičovňu vodných športových potrieb. Určite ich živia aj Dubajské cestovné kancelárie, ktoré tam každý piatok na pol dňa vyvezú várku turistov. Tu je to bez nich.

 

Would you like to leave your feedback?