Foodie,  Slovensky,  Travel/Cestovanie

Seychellské pochúťky

Dve lokálne jedlá vytŕčajú z ponuky tunajších reštaurácií. Jedným je grilovaná ryba s kreolskou omáčkou – môžem povedať, že tento Red Snapper bol výborný. Kreolská omáčka je robená z rajčín a, aj keď tam ide aj cibuľa, mne pripravili bez. 🙂

Najčastejšie ponúkanou lokálnou rybou je jobfish, ktorá tiež chutí celkom ok. Ale sú tu aj barakudy, tuniaky a iné.

Druhou obľúbenou domácou pochúťkou je netopier, ktorých tu je hodne. Podľa sprievodcu sa pripravuje na kari, ale vraj z neho niekde robia aj terrinu (paštétu). Keď sme sa v reštaurácii spýtali, či ho majú v ponuke, povedali, že áno, ale “nie je sezóna” – čo v preklade znamená, že žiadneho v noci nechytili.

 

Pri “love” netopierov sa vraj medzi stromy zavesia veľmi tenké siete, ktoré senzory netopierov nezachytia. Netopiere potom do nich narazia, padnú na zem a už nedokážu odletieť. A tu nastupuje na scénu zberač, ktorý nešťastné zvieratá pozbiera a predá.
Veľmi populárny je aj šalát z chobotnice, rybie carpaccio a čokoľvek z kokosu, keďže tých tu je neúrekom, že sa dajú aj zbierať. Len treba dávať pozor, aby ste nevzali kokos, čo leží na súkromnom pozemku. Ak vás majiteľ zbadá, nemusí sa mu to páčiť, lebo za to môže mať viac peňazí.

Would you like to leave your feedback?