Slovensky,  Text,  Travel/Cestovanie

Seychelly: Raj uprostred Indického oceánu?

Mnohí pokladajú Seychelly, súostrovie asi 100 ostrovov a ostrovčekov na rovníku neďaleko od Afriky v Indickom oceáne, za raj na zemi. Po mojej skúsenosti – slniečko  takmer celý deň, 32 stupňov v tieni, nádherné a takmer prázdne pláže, tyrkysovo-modré more, skvelé miesta na šnorchlovanie s množstvom rybyčiek, hustý prales, vysoké kopce s prekrásnymi výhľadmi, skvelé jedlo, usmievaví a milí ľudia – si myslím, že naozaj môžu súťažiť s Maledivami o tento titul.

 

 

O Seychelách
Hlavnými obývanými ostrovmi sú Mahé, Praslin a La Digue. Seychelly majú asi 90 tisíc obyvateľov, hlavne Kreolov. Dorozumieť sa tu dá bez problémov anglicky aj francúzsky, no kultúra je viac francúzska, čo je zaujímavé, keďže Seychelly boli až do nezávislosti v roku 1976 Britskou kolóniou. To ale vysvetľuje, prečo sa tu jazdí po opačnej strane. 🙂 Domáci obyvatelia žijú hlavne z rybolovu a, samozrejme, turizmu.

 

 

Najvačší ostrov Mahe s medzinárodným letiskom a hlavným mestom Victoria je zároveň aj nahustejšie obývaný. Asi 90% obyvateľstva Seychelles (z asi 90 tisíc) žije na tomto ostrove, koncentrovaných na severe ostrova vo Victorii, Glacis a Beau Vallon.

 

 

Juh a západ ostrova majú tiež veľmi pekné pláže a stredom sa tiahne vysoké pohorie s ozajstným pralesom, že aj Tarzanovi by sa páčilo.

 

 

Praslin a La Digue sú už podstatne menšie ostrovy, na druhom už ani cesty nie sú a hlavným dopravným prostriedkom tam je bicykel.

 

 

Itinerár
Ostrovy Mahé, Praslin a La Digue a šnorchlovanie pri ostrovoch Ile Coco a Ile de Felicité. Ďalšie neobývané alebo zastavané ultra luxusnými rezortami ako napr. Des Roches alebo North Island dám nabudúce.  🙂

 


Would you like to leave your feedback?