Slovensky,  Text,  Travel/Cestovanie

Seychelly: La Digue

La Digue je veľmi maličký ostrovček v porovnaní z Mahé. A to je tretí najvačší. Z Mahé trvá cesta necelé dve hoďky. Najprv hodinu katamaránom na Praslin, ktorý je čo by kameňom dohodil od La Digue. Tam treba predtúpiť do menšieho katamaránu a o 15 min ste na La Digue.

 

Vraj tu nejazdia auta, ale to nie pravda. Je tu tuším jeden-dva taxíky, zopár tereňákov, pár náklaďákov so sedačkami na korbe a elektrické golfové vozíky. A ešte bicykle a volský povoz. 😉 Hlavné spojnice medzi troma dedinkami a hlavnými plážami sú dokonca vydláždené. Cesta často vedie cez menšiu obdobu pralesa z Mahé, poskytujúc uľavu pre pálivým slnkom.

 

 

Na ostrove je aj zopár obchodíkov, veľa ubytovní, od hotelov až po jednoduché izby na prenájom. Tiež je tu relatívne dosť možností najesť sa. No a samozrejme pláže a jeden kopec s výhľadom. 😉 A nesmiem zabudnúť na skanzen, starý cintorín, stredisko pre korytnačky (tie suchozemské), prístav, policajná stanica a nemocnica.

Ľudia sú tu veľmi milí, pozdravíte sa a idete si svojou cestou. Aj to bicyklovanie je také pomalé a dáva pocit dovolenky.

 

 

Pláží je tu pomerne dosť. Najviac sa mi páčila Grande Anse (hore) lebo sa tam dalo plávať. Všetci ospevujú aj Anse Source d’Argent (dolu), ale mne sa zdala ako ostatné – veľmi plytká, pokrytá koralmi, vhodná na šnorchlovanie a obzeranie rybyčiek. Len si treba obuť špeci topánky, bolo tam hodne morských ježkov.

 


Would you like to leave your feedback?