Interesting/Zaujímavé,  Slovensky,  Text,  Travel/Cestovanie

SAE: Piesočná búrka

Nedeľa 17. augusta bola dosiaľ najteplejším dňom tohto leta v Emirátoch. Teplomer ukazoval 48°C. Na Slovensku sa obvykle pri vysokých teplotách priženie búrka, ktorá ovzdušie trochu ochladí.

 

 

Aj v Emirátoch bolo v nedeľu cítiť zmenu vo vzduchu. Síce bolo pekelne teplo, ale už nebolo až tak vlhko, ako v predchádzajúce dni. Predtým sa zdalo, že ste z preklimatizovaného priestoru vošli do hammamu, tureckých kúpeľov alebo prinajlepšom do riadne zaparenej kupeľne. To sa na človeka hneď všetko nalepilo, slnečné okuliare, ale aj mobily sa zahmlili a pot stekal cícerkom po chrbte, rukách aj krku. 

V nedeľu sa zdalo ovzdušie trochu suchšie. Ľahšie sa dýchalo aj pohybovalo. Pocitovo ste sa namiesto hamamu ocitli v suchej saune. Potom sa poobede odkiaľsi privalil tmavý mrak. Zrazu sa zotmelo, ako keby mala prísť búrka. Tá aj prišla, len namiesto dažďa priniesla piesok. Fotky sa veľmi nepodarili, tak aspoň táto jedna naznačuje, ako to vyzeralo v Abu Dhabi. Tu o tom píšu miestne noviny.  A tu sú obrázky a videjko, síce z Dubaja, ale vystihujú, ako to vyzeralo.

Pridané 19 augusta: Našla a pridala som aj video z Abu Dhabi


Would you like to leave your feedback?