Slovensky,  Text,  Travel/Cestovanie

SAE: Čo robiť v Dubaji (tipy pre tých, čo nemajú hlboko do vrecka)

Dubaj priam vyzýva na míňanie peňazí. Ak chcete a máte čo, môžete napríklad:

 

 

Ísť vybieliť kreditku do jedného z mnohých nákupných centier. Je len na vás, či si popri skúšaní šiat od Versaceho, obleku od Armaniho, kabelky od Vuitona alebo topánok od Blahnika a popri spaľovaní kalórií, keďže obchoďáky nie sú prior, chcete odskočiť poobdivovať rybičky a žraloky do akvária alebo tučniaky do zimného centra, či si párkrát zlyžovať krátky svah.


 

 

 

 

 

Po únavných nákupoch zbehnúť doplniť energiu do vychytených reštaurácií. Napríklad do japonskej reštaurácie v Armani hoteli, ktorý sídli v najvyššej veži Burj Khalifa. Jedlo skvelé, výhľad fantastický, hore veža, vpravo každú polhodinu tancujúca fontána a premietanie na budovy. Potom večerná prechádzka, aby vytrávilo, okolo fontány a výstavy “festival svetiel”.

 

 

 

 

 

 

 

 

A ak vás omrzia obchody v nákupných centrách, Dubaj je známym tradičnými trhmi. Jeden je dokonca so zlatom a šperkami. Diamantový náramok? Prsteň? Zlatá retiazka? Tam sa oplatí ísť nakupovať, pokiaľ je vám jedno, koľko vysolíte, viete dobre zjednávať, alebo tam idete s niekým, kto to vie. Alebo (a to iba v prípade, že máte dostatok sebakontroly a nenakupujete impulzívne) sa môžete tváriť ako ostatní turisti a len obzerať vystavený tovar.

 


Would you like to leave your feedback?