Naj,  Photos/Fotky,  Slovensky,  Text,  Travel/Cestovanie

SAE: Dubaj v skratke

Nemôžem uveriť, že som naozaj ešte nepísala o Dubaji. Tiež mi trvalo, kým som sa tam vybrala na obhliadku, ale to mesto som si zamilovala. Je úplne iné ako Abu Dhabi. Na jednej strane živšie a historickejšie, na druhej strane aj západnejšie a megalomanskejšie. Tak tu máte fotografický prelet Dubajom, k detailom sa vrátim neskôr.

 

 

Najviac sa mi páčila stará štvrť Bur Dubaj – dízlom páchnuce dymiace abry plávajúce po Dubai Creek, tradičný trh s natískajúcimi sa predavačmi, krivoľaké úzke uličky a staré múzeum pod holým nebom.

 

 

 

Páči sa mi aj megalomanský Downtown, s obrovským obchodným centrom s akváriom, rôznymi výstavami (napr kostra dinosaura, alebo helmy zo Star Wars). Dojala ma aj ozvučená tancujúca fontána pred, alebo lepšie povedané pod Burj Khalifa, najvyššou vežou na svete.

 

 

 

 

Svoje čaro má aj Madinat Jumeirah, ktorej časť tvorí hotel oddelený od trhu a reštaurácií vodným kanálom a mostami. Hneď vedľa sa týči Burj al Arab, alias plachetnica.

 

 

 

 

Umelo vytvorené Palmové ostrovy boli tiež zaujímavé, ale tie som zatiaľ len preletela. Síce mi pripadali vyľudnené, ale hotelíky a jachtičky okolo naznačovali cenovú úroveň obyvateľov.

 

 

 

 

A nesmiem zabudnúť na Marinu. Štvrť, ktorá je prvá na rane pri príchode z Abu Dhabi. Zaujímavé vysoké vežiaky sú tu postavené jeden vedľa druhého okolo mariny s jachtami. Pre niekoho mestská džungľa, pre mňa zaujímavá architektúrna zbierka kolosov.

 

 

 

 

Pokračovanie nabudúce.

 


Would you like to leave your feedback?