Interesting/Zaujímavé,  Slovensky,  Travel/Cestovanie

SAE: Kamene váľali aneb na koncerte Stounov

V Európe by takýto koncert bol beznádejne vypredaný hneď minútu po uvedení do predaja, ale v Emirátoch pokojne kúpite vstupenku aj týždeň pred koncertom. Veľká udalosť sa konala na ostrove zábavy Yas, kde sa nachádza aj Ferrari World, golfové ihrisko, vodný svet a aj okruh formuly 1 Yas Marina Circuit. Ostrov je vzdialený asi 45 minút jazdy a vedú tam dve diaľnice/mosty. V deň D sne sa odviezli blízko miesta určenia, relaxovali prechádzkou po Yas Marina a pochutnali si na sushi v Japonskej reštaurácii Kazu v hoteli Yas Viceroy.
Hotel Yas Viceroy

 

Yas Marina

 

Yas Marina
Po vstupe do areálu, kontrole vstupeniek a bezpečnostnej kontrole sme sa mohli vydať ešte na tretiu kontrolu veku ale usúdili sme, že alkohol nám ku šťastiu netreba. Bolo asi 8:55 keď sme počuli prvé tóny, ktoré sme však pokladali za predkapelu. Aké bolo naše prekvapenie, keď sa z piesne vyklubala „Start me up!“ a na javisku sa zjavil Mick Jagger v červenom flitrovom saku. Kapela to roztočila na plné pecky a ľudí na javisku by ste podľa energetického prejavu rozhodne nezaradili do kategórie seniorov. Mick si dokonca vyslúžil dlhý potlesk za svoje znalosti arabčiny a emirátov.
Zdroj: The National

 

Zdroj: The National
Po asi dvoch hodinách plných hitov, dvoch prídavkoch tých najväčších tých hitov a pár minútovom ohňostroji bolo jasné, že tretí prídavok už nebude. Dav sa valil von a my sme sa tiež ponáhľali k autu. Veľmi nám to nepomohlo, von zo zápchy na parkovisku sme sa dostali až o hodinu neskôr. Aspoň sme mohli dlhšie vstrebávať a rozoberať dojmy zo zážitku, ktorý sa tak skoro asi nezopakuje.
Zdroj: The National

 

Zdroj: The National

 


 

Would you like to leave your feedback?