Slovensky,  Text,  Travel/Cestovanie

SAE: Predpoveď počasia na najbližší rok

Ešte začiatkom októbra som sa skoro ráno pozrela z okna a nevidela som nič. Len hmlu, vyzeralo to ako mlieko. Rýchlo sa zdvihla a zmizla, ale naznačila, o čom bude deň.

V Abu Dhabi je nielen teplo (v októbri bolo medzi 32-39°C ), ale aj celkom vysoká vlhkosť vzduchu. To skončím po cca 10 minútovej prechádzke vonku cez deň obvykle mokrá ako myš. Podobne, keď vyjdem z klimatizovaného obchoďáku (a tieto sú faaaakt veľké a častokrát sa v nich nachádza H&M vedľa Versaceho s Armanim) von do skorého poludňajšieho slnka, hodnú chvíľu nič nevidím, lebo sa rozhodujem, či zložiť zahmlené slnečné okuliare a škúliť do ostrého slnka, alebo nie.

Pri rýchlejšej zmene teplôt sa tiež vytvorí spomínaná hmla a celé mesto býva počas dňa zahalené v jemnom opare, ktorý si oko občas neuvedomí, ale fotoaparát áno. Preto mám na fotografovanie najradšej podvečer, kedy sa už opar zdvihol je vidno aj na vrcholy mrakodrapov. Inak síce vidíte krásne, ale zdanie klame.

Krásny ranný pohľad na Emirates Palace, len škoda, že fotoaparát to vidí inak…

A aká je teda predpoveď počasia na najbližší rok? Vyzerá, že asi tak pol roka bude slnečno, teplo (25-35°C) a veľmi vlhko (~70% a viac). A od mája vraj bude tiež slnečno, veľmi teplo (35-50°C) a veľmi vlhko (~80% a viac).


Would you like to leave your feedback?